Меню

health упражнения по теме английский язык

Лексические упражнения по теме «ЗДОРОВЬЕ»

ЛЕКСИЧЕСКИЕ УПРАЖНЕНИЯ И ТЕСТЫ

NOTES : Глагол to feel в значении «чувствовать себя» употребляется с прилагательными, а не с наречиями. Например , He feels bad ( happy , good ). Обратите внимание на выражение to feel well – чувствовать себя хорошо (быть здоровым).

Про симптомы болезни говорят, употребляя глагол to have ”. Например , I have a headache . У меня болит голова.

С помощью слова ache обозначают продолжительную, тупую боль во внутренних органах (или частях тела), или по всему телу. Э/то слово часто входит в состав сложных слов – headache , toothache и др.

Слово pain ” обозначают острую, невыносимую боль. При такой боли человек обращается к врачу или в скорую.

Слово hurt выступает в предложении в функции глагола, прилагательного и реже в качестве существительного. Оно переводится как «ушиб», «рана», «телесное повреждение», «страдание», «душевная боль», «причинять боль», «ушибить», «болеть», «страдать от боли».

Exercise 1 . Соотнесите английские слова с русскими эквивалентами.

Exercise 2. Выберите правильный вариант .

1. Tim had a bad (pain / ache) in his chest so he decided to see a doctor.

2. I had a sharp ( pain / ache) in me side and I had to call ambulance.

3. I have some (pain / ache) in my stomach, but I hope it will go away as soon as I take the pain killer.

4. Antony (pained / hurt) his arm when he was fixing the shelf.

5. The doctor gave my granny a (prescription / recipe) for some medicine.

6. My aunt gave me the (prescription / recipe) for delicious gravy.

7. The doctor (examined / saw) the patient.

8. You should go and (examine / see) the doctor.

9. If you want to feel well you should eat a (fit / healthy) diet.

10. What do you do to keep (fit / healthy)?

Exercise 3. Измените предложение , не меняя его смысла , используя фразовые глаголы “bring on, break out, give up, come down with, cut down”.

e.g. The meningitis epidemic started suddenly in June and some children got ill. – Some children got ill when the meningitis epidemic broke out in June.

1. Liz doesn’t go to school because she caught the flu.

2. My uncle stopped smoking a year ago.

3. Smoking can cause a lung cancer.

4. Some epidemics sterted in the Middle Ages and lots of people died.

5. My sister is trying not to eat many sweets and cakes.

Exercise 4 . Напишите фразовые глаголы “ put on, pass out, come round / to, come down with, get over” в правильной форме , чтобы заменить выделенные слова .

e.g. The doctor told my father to____________ his health . (take care of) . – The doctor told my father to look after his health.

1. Andrew can’t play today as he ______________ the flu. (suffer from)

2. Mary was slowly ________________ her terrible illness. (recover from)

3. Jessica decided to keep to a diet after she ___________ weight. (gain)

4. It was so hot and stuffy in the room that an old woman _________________. ( become unconscious)

5. Yesterday my dad finally _____________ after the operation on his heart. ( become conscious)

Exercise 5. Выберите правильный ответ .

1. When at last she looked at us and smiled, we knew she was __________ danger.

a) with b) in c) to d) out of

2. I’m sorry I couldn’t come at four, I _____________ an appointment with my doctor.

a) broke b) made c) had d) did

3. If you want to _____________ fit you should go to the gym or at least exercise at home.

a) do b) stay c) make d) gain

4. The man_____________ an injection against pneumonia.

a) received b) gave c)had d) did

5. My grandfather’s over 95 and is ____________ pretty poor health these days.

a) on b) to c) with d) in

6. I was told to ______________ the medicine three times a day, before meals.

a) take b) eat c) get d) do

7. Eat your vegetables. They’ll _____________ you good.

a) make b) get c) have d) do

8. The key to losing weight is to ______________ more exercises.

Читайте также:  коммуникативные упражнения по русскому языку это

a) get b) make c) go d) create

9. You should try to _____________ an alternative to all those sugary snacks you eat.

a) make b) find c) take d) do

10. I’m going to make a real effort to get ____________ shape for the summer.

a) on b) to c) in d) from

11. Try spreading something low fat _____________ your bread instead of butter.

a) in b) through c) around d) on

Напишите соответствующую часть тела.

1. You stand on your ___________________ .

2. You hear with your __________________ .

3. You hold with your ________________________ .

4. You see with your _________________________ .

5. You walk with your _______________________ .

6. You kneel on your ________________________ .

7. You smell with your ______________________ .

8. You bite with your _______________________ .

9. You eat with your ________________________ .

10. You carry a backpack on your ________________ .

Exercise 7. Допишите предложения .

1. The FINGER is a part of the ________________ .

2. The SOLE is a part of the __________________ .

3. The PUPIL is a part of the __________________ .

4. The TOE is a part of the ___________________ .

5. The WRIST is a part of the _________________ .

6. The CALF is a part of the _________________ .

7. The IRIS is a part of the __________________ .

8. The HEEL is a part of the ________________ .

9. The SHEEN is a part of the _______________ .

10. The THUMB is a part of the ____________ .

11. The PALM is a part of the ______________ .

Exercise 8. Соотнесите слово в левой колонке с его определением в правой колонке.

ПРОЙДИ ТЕСТ и узнай о своем образе жизни

1. What kind of drinks do you usually have?

a) sweet fizzy drinks b) milk or juice c) tea or coffee

2. How many portions of fruit or vegetables do you have every day?

a) fewer than two b) three c) four or five

3. Which of these things do you do?

a) stay in a smoky room for a long time

b) smoke cigarettes

c) don’t go near smoky places

4. How many times a week do you do sports?

a) never b)once or twice a week c)three or four times

5. How many hours do you sleep at night?

a) under 5 hours b) 6 or 7 hours c) 8 hours and more

6. How many hours a day do you spend outdoors?

a) 30 minutes b) 1 or 2 hours c) 3 or 4 hours

7. What kind of free time activities do you prefer?

a) watching TV programs on the sofa

b) taking a walk with a friend in the park

c) going out to a night club with pals

Now check your answers.

0 – you really have to think about your lifestyle.

1-10 — not bad but you must change your lifestyle/

11-25 – your lifestyle is healthy but think how you can improve it.

1. has come down with

1-D, 2-C, 3-B, 4-C, 5-D, 6-A, 7-D, 8-A, 9-B, 10-C, 11-D.

1-feet, 2-ears, 3-hands, 4-eyes, 5-legs, 6-knees, 7-nose, 8-teeth, 9-mouth, 10-neck.

1-d, 2-b, 3-a, 4-b, 5-b, 6-a, 7-d, 8-b, 9-b, 10-b, 11-b.

1-e, 2-h, 3-g, 4-j, 5-a, 6-b, 7-d, 8-c, 9-f, 10-i.

Выберите книгу со скидкой:

Английский язык. Мои первые слова и фразы. Дидактические карточки 60 шт

15 книжек-кубиков. Английский язык. Мои первые слова.

350 руб. 1770.00 руб.

Английский язык. Краткий курс грамматики

Английский язык.Экспресс-курс для начинающих.Комплект учебных пособий+4CD в коробке

350 руб. 1474.00 руб.

Английский язык. Самые нужные правила

Hello English! Я учу английский язык. Учебное пособие 6

ЕГЭ. Английский язык. Новый полный справочник для подготовки к ЕГЭ

ЕГЭ. Английский язык. Новый полный справочник для подготовки к ЕГЭ

ЕГЭ-2020. Английский язык (60х90/16) 10 тренировочных вариантов экзаменационных работ для подготовки к ЕГЭ

ЕГЭ. Английский язык. Новый полный справочник для подготовки к ЕГЭ

Как выучить английский язык

БОЛЕЕ 58 000 КНИГ И ШИРОКИЙ ВЫБОР КАНЦТОВАРОВ! ИНФОЛАВКА

Инфолавка — книжный магазин для педагогов и родителей от проекта «Инфоурок»

Источник

Задания по чтению (английский язык). Тема здоровье

Good health is very important for very person. Sometimes we get ill, we call a doctor, and he examines us and diagnoses the illness. When we have a headache, a stomach ache, a sore throat, a cold, or a pain in some parts of the body, we call a doctor. He takes our temperature and our pulse. He examines us and tells us what the matter is with us. The doctor prescribes medicine, and gives us a prescription, which we take to the chemist’s.
If you follow the doctor’s orders, you get better; if you disobey the doctor, you may get worse, and even die. We must obey the doctor, if we want to get better. If we cannot get better at home we must go to hospital.

Читайте также:  комплекс восстанавливающих упражнений для груди

a pain — боль to disobey -не повиноваться

to examin е- осматривать if — если

matter — случаться worse -хуже

to prescribe — выписывать to die — умирать

a prescription — рецепт to obey -подчиняться

the chemist’s- аптека

to follow- следовать

an order — приказ, совет

Little Andy’s mother is not at home, she is at work. Andy is hungry. He wants to have some nice things for lunch. He opens the fridge and sees two bananas and some grapes. He doesn’t like grapes, but he likes bananas very much, so he takes them. He sees a bottle of Coca Cola. «Oh, good!» he thinks. In the cupboard there is a jar of apricot jam. «That’s my favourite», says Andy. He eats the jam, the two bananas and drinks the Coca Cola. When his mother comes home, she sees Andy on the sofa. The little boy is not well. «Oh, Andy», his mother says, «Coca-Cola and jam are not good for you. You should eat healthy food.»

hungry — голодный favourite- любимый

to want- хотеть a grape- виноград

a thing- вещь the fridge- холодильник

To be healthy you must eat good food. Good food gives you a lot of energy, vitamins and minerals. The best way to get these is to eat fresh fruit and vegetables five times a day. Have a lot of water. You should have two litres every day. You should eat bread, meat and potatoes, but you shouldn’t eat a lot of sweets or chocolates because they are bad for your teeth. Eggs and milk make your bones strong. And you shouldn’t eat at a different time or eat a lot one day and a little the next.

А bone- кость strong- сильный

1.Choose the correct titles for the texts.

a) You should eat healthy food.

b) When we ill, we must go to the doctor.

2.Mark the sentences with the letter T if the information is true and with the letter F if the information is false.

a) To be healthy you must eat fast food.______

b) Good health is very important for very person._____

c) When we have a headache, a stomach ache, a sore throat, a cold, or a pain in some parts of the body, we don’t call a doctor.____

d) You should have two litres of water every day._____

e)We should to eat the jam with the bananas and drinks the Coca Cola.____

f) We must obey the doctor, if we want to get better.____

g) If we cannot get better at home we must go to the school.___

3. Choose the correct answer

1) When we are ill, we should

2) To be healthy we must to eat

b) bread, meat and potatoes;

c) a lot of sweets or chocolates.

3)To be healthy we must

a) we shouldn’t obey the doctor;

b) do sports and eat healthy food;

c) eat at a different time or eat a lot one day and a little the next.

Источник

Healthy Lifestyle
учебно-методический материал по английскому языку (10, 11 класс) на тему

Данные упражнения направлены на отработку лексики по теме «Здоровый образ жизни». Можно использовать для подготовки к ЕГЭ по английскому языку.

Скачать:

Вложение Размер
healthy_lifestyle.doc 40 КБ

Предварительный просмотр:

1. Match English words and word combinations with their Russian equivalents.

  1. to lead a healthy lifestyle
  2. to get/fall into the habit
  3. to reap the benefit of smth
  4. to gain/put on weight
  5. to lose/take off weight
  6. to get rid of a habit
  7. to achieve a healthy weight
  8. to maintain the health
  9. to be in good form/to be fit
  10. to enjoy good health
  11. to care of one’s health
  12. to ruin one’s health
  13. to be in bad (poor) health
  14. to be active
  15. to keep up one’s weight
  16. to have (not) will-power
  1. поддерживать свое здоровье
  2. поправляться / набирать вес
  3. отличаться плохим здоровьем
  4. иметь / не иметь силы воли
  5. вести здоровый образ жизни
  6. приобрести привычку
  7. быть в хорошей физической форме
  8. заботиться о своем здоровье
  9. разрушать здоровье
  10. быть активным
  11. следить за весом
  12. терять вес
  13. пожинать плоды
  14. избавиться от привычки
  15. добиться здорового веса
  16. отличаться хорошим здоровьем

2. Complete the sentences using the verbs below. Put the verbs in the correct form.

to cycle; a two-mile jog; to allow; to increase; to go for a walk; to move; to afford; to take off; to exercise; to eat; to play

1) He ________ to the park with a hope to get rid of a headache. 2) Such walking can be an excellent way to ________ some weight. 3) While I watch television and eat pop-corn or pizza, my weight ________. 4) Do your parents ________ with you in the mornings? 5) How often do you ________ any sport games? 6) He got into a good habit ________ fruit and vegetables. 7) I spend some time ________ in the nearest park. 8) He could not ________ to travel by bus or by air because of the poor health. 9) She would have been delightful, if her health ________ her to learn. 10) ________ is what my father does every morning. 11) Is there anything that makes you ________?

3. Answer the following questions.

  1. What do you prefer to eat – lean meat or pork?
  2. What would you prefer – fish or meat for dinner?
  3. How often do you drink strong coffee during a day?
  4. How often do you eat fruit and vegetables? What are they?
  5. Do you prefer fried or boiled potatoes?
  6. Do you prefer juice or fizzy drinks?
  7. Is the food you eat every day healthy?
  8. Do you know about the danger of being stout?
  9. Do you know about the danger of being emaciated (bony)?
  10. Do you go in for sport?
  11. It’s time to care about your health. What are you planning to do?
  12. What type of food do you eat?
  13. What can improve your health?

4. Translate into English.

  1. В наше время молодых людей с лишним весом стало больше, чем 20 лет назад.
  2. Молодые люди стали меньше двигаться.
  3. Большинство людей с лишним весом страдает от серьезных заболеваний.
  4. Нездоровое питание – одна из важных причин, вызывающих ухудшение здоровья.
  5. Молодые люди должны быть активными хотя бы один час в день.
  6. Прогулки, плавание, танцы, катание на роликах – все это поможет избежать многих проблем со здоровьем.
  7. Здоровое питание и активный образ жизни – залог здоровья и хорошего настроения.

5. Translate the text into English.

В наше время особенно важно быть здоровым. Чтобы быть здоровым, надо вести здоровый образ жизни. Это значит избавиться от лишнего веса, если он есть, или набрать вес, если его не хватает. Здоровый образ жизни означает активный образ жизни, т. е. постоянные занятия спортом, ходьба, бег трусцой, работа в саду или длительные прогулки. Правильное питание также важно для здоровья. Нежирное мясо, рыба, салаты, сырые овощи и фрукты должны входить в диету человека, который хочет быть здоровым, чтобы работать, учиться, отдыхать, путешествовать и просто наслаждаться жизнью.

6. Prepare a report, follow the plan below.

  1. What do you think about healthy lifestyle? Why is it so important to keep fit? Give your reasons.
  2. Do you and your family lead a healthy lifestyle? Describe your diet and your everyday activities. Prove that you stand up for health.
  3. Give your recommendations how to be health, strong and active. What must people do to achieve success in their life?

Источник

Adblock
detector